God anden halvleg rakte ikke | Nyheder | REHH

Hasse Jørgensen
9. november 2016
Man skal altså ikke give KIF Kolding København et forspring på otte mål ved halvleg. For så er det svært at indhente dem. Og det var netop situationen i aftenens kamp.
KIF Kolding København vandt kampen med 22-21 efter en føring på 16-8 ved halvleg.
REHH spillede nok den ringeste første halvleg, vi har set, men i anden halvleg skal jeg love for, de kom igen, og det var meget tæt på, at det var blevet uafgjort.
Med det spil, KIF Kolding København og Ribe-Esbjerg HH diskede op med i første halvleg, var der ingen, der troede, at den kamp skulle blive spændende.
Vores spillere lykkedes ikke med noget som helst. Skud blev brændt, der blev lavet tekniske fejl, truffet forkerte beslutninger i både angreb og forsvar, og sådan kunne jeg blive ved.
Det skal siges, at KIF stod godt i forsvaret med en sikker Kasper Hvidt som sidste skanse, og i angrebet spillede holdet taktisk klogt med lange angreb indtil chancen bød sig, før det blev skudt.
Den halvleg skal glemmes hurtigst muligt.

Lasse Nikolajsen til højre var en af de spillere, der gjorde, hvad han kunne og snød Kasper Hvidt. (Foto Mogens B.)

Og de første fem minutter af anden halvleg så ikke meget bedre ud. Men så skal jeg love for, at der skete noget. Fra stillingen 10-20 efter godt fem minutters spil gik REHH til 18-20 efter godt 20 minutters spil. At holde KIF fra at score i 13 minutter og vinde den periode med otte mål er ganske enkelt en præstation, og at holde KIF nede på 22 scoringer i hele kampen, er i sig selv flot. Blot ærgerligt, at vores drenge ikke fik lavet nogle flere mål i første halvleg.
I første halvleg så det ud som om, vores spillere ikke helt var vågnet op efter landsholdspausen, men jeg skal hilse og sige, at det skete i anden halvleg.
De sidste minutter blev uhyre spændende, men i de afgørende øjeblikke blev der igen lavet nogle tekniske fejl, der bevirkede, at REHH ikke fik de to point.
Med det niveau, spillerne vise i anden halvleg, kan holdet slå alle. Topniveuaet er fint, men bundniveauet er for lavt, og det skal der rettes op på.

Lukas Karlsson burde have haft et straffekast her. Opdækningen i feltet synes at være tydelig. (Foto Mogens B.)

Men spillerne skal roses for, at de ikke gik ned efter første halvleg. Det var som om, spillerne i anden halvleg spillede helt anderledes frit, og det gav pote.
Jacob Holm (øverste billede. Foto: Mogens B.) mosede på og spillede en flot anden halvleg. Det samme gjaldt Morten Nyberg, og i forsvaret var Søren Tau, Jonas Tidemand og Rasmus Bertelsen stærke, ligesom Jonas Hansen i målet havde flere virkeligt gode redninger. Lukas Karlsson sled i det som spilfordeler, og i det hele taget bød spillerne på banen ind.
Den halvleg må spillerne kunne tage med til de fremtidige kampe. Den halvleg giver selvtillid og rummer perspektiver.

Morten Nyberg blev efter kampen udpeget som man of the match og fik Esbjerg Cityforenings gavekort.

Samme sang

- Det var den samme sang som i vores kamp mod KIF Kolding København i Santander Cup. Vi spiller en elendig første halvleg og en god anden halvleg, lød det fra Jonas Hansen umiddelbart efter kampen.
- Skal man slå KIF Kolding København, skal det være ved taktisk klogt spil, men i første halvleg laver vi mange fejl. Vi afslutter dumt i angrebet, og forsvaret går frem på nogle ting, som det ikke skal gå frem på.
- Men kampen viser også, at vi har topniveauet. At holde KIF på 22 mål er ok, men vi har stadig et for lavt bundniveau. Men når niveauet er der, kan vi slå alle, siger Jonas Hansen.

Kampen i tal

Målscorere REHH: Jacob Holm 4, Morten Nyberg 4, Lasse Nikolajsen 3, Lukas Karlsson 3, Philip Holm 1, Rasmus Bertelsen 1, Hans-Chr. Lund 1, Akut Kreutzmann 1, Pelle Schilling 1, Rasmus Nielsen 1 og Sonny Landberg 1.
KIF: Magnus Landin 4, Morten Bjørnshauge 4, Konstantin Igropulo 4, Bo Spellerberg 3, Niko Mendegia 2, Antonio Garcia 2, Fabio Roche Chiuffa 2,  og Philip Stenmalm 1.
Udvisninger: REHH 1, KIF 2.
Diskvalifikation: KIF 1.
Tilskuere: 1385.
Dommere: Morten Lethan Albrechtsen og Mik Trustrup Larsen.