Hasse Jørgensen
10. april 2017

Fantastisk, at de kunne gøre det! Slå BSV i den første kamp i slutspillet!

Nej egentligt ikke. Det var fuldt fortjent. Og dermed fik REHH den bedst tænkelige debut i slutspillet, der er det første i REHH's historie.

Ribe-Esbjerg HH var bedst i hele kampen. Sejren blev fortjent på 25-21 efter 14-9 ved pausen, og dermed er REHH for alvor meldt ind i slutspillet.

Det var nok det bedste, vi har set REHH spille i denne sæson. Der var gejst, der var vilje, der var fysik, og der var klogskab

Det var en første halvleg, der var præget af fantastisk godt spil fra REHH. Et par enkelte skønhedspletter ødelagde ikke helhedsindtrykket, hvor Jacob Holm var den helt dominerende i angrebet godt sat i scene ikke mindst af Lukas Karlsson, ligesom Morten Nyberg sled tappert i det.

Rasmus Nielsen har sluppet bolden og scorer.

Angrebet kørte nogle fornuftige oplæg, hvor bolden blev spillet indtil chancen bød sig. Et par gange forsøgte BSV at pille Jacob Holm ud af spillet, men det havde ikke den store effekt. Han gjorde, som han ville, og forsøgene blev hurtigt opgivet.

Forsvaret stod rigtig godt med tilpas fysik og styrke.

Det var tydeligt, at BSV-spillerne var frustrerede, og det medførte flere gange, at spillerne lod sig falde meget let, men heldigvis hoppede dommerne generelt ikke på den limpind.

Anden halvleg startede med, at Jacob Holm brød et BSV-angreb og løb solo med en scoring til resultat.

Da Jacob blev mandsopdækket, tog Pelle Schilling over og scorede et par hurtige mål, og så meldte Jacob sig igen ind med en scoring til 18-11 efter små otte minutters spil.

Tidemand scorer et af sine mål.

I anden halvleg så man også et formidabelt samspil mellem Jacob Holm, Morten Nyberg, Lukas Karlsson og Pelle Schilling, der også gav sig udslag i flere mål til REHH.

Sådan var der masser af flotte detaljer, og generelt var det alle mand, der kæmpede for en sejr.

Haagen man of the match

Søren Haagen stod med en redningsprocent på over 50, og han tog et straffekast, hvor riposten gik til BSV. Også den klarede han, men der blev dømt nyt straffekast til BSV. Og så tog Haagen lige det tredje i træk.

Han blev efter kampen kåret som man of the match.

I hele kampen blev der givet og taget af et godt ord, og det blev en på mange måder dramatisk kamp, hvor man ikke kan sige, at marginalerne gik REHH’s vej. Nej, der var godt og gedigent spil, der gav denne sejr.

Det var ikke sådan, at BSV spillede dårligt. Bestemt ikke. Men det var REHH, der sad på kampen qua godt og taktisk klogt spil.

Aldrig bagud

Dommerne skal have ros for at lade spillerne gå til stålet, men de markerede flere gange med spilstop og reprimander til spillerne, hvem der bestemte. Og når løjerne gik for vidt, blev der også skredet ind.

REHH startede med brask og bram, og bortset fra stillingen 1-1 var BSV aldrig på siden endsige foran REHH. Det tætteste BSV kom REHH var to mål ved stillingen 5-3 efter godt otte minutters spil.

Klogt og taktisk

Det var en flok glade spillere og trænere, der nød sejren.

- Det var fantastisk. Der var ikke mange, der havde set det komme, lød det fra Rasmus Nielsen umiddelbart efter kampen.

- Vi stod rigtig godt og klogt i forsvaret, og så hjælper det fantastisk med to præstationer som Jacobs og Haagens, der stod med en redningsprocent på over 50.

- Vi spiller klogt og taktisk og lvar ikke de dumme afslutninger og fejl.

- Der er lang vej endnu i slutspillet, men vi opnåede netop, at BSV ikke uden videre stikker af i gruppen.

Cadeu til spillerne

Træner Jan Leslie: - Der var en fantastisk figth og vilje hos spillerne. Stor cadeu til dem.

- Holm og Haagen laver et par flotte præstationer, og Lukas sætter tingene op på flotteste måde. Hele holdet spiller med ro og omtanke.

Søren Haagen var selvsagt god tilfreds med kampens udfald.

- Det er dejligt at vinde og få to point. Vores spil lykkedes på næsten alle parametre, og vi spiller med stor disciplin.

Kampen i tal

Målscorere: REHH: Jacob Holm 12, Pelle Schilling 3, Morten Nyberg 3, Lukas Karlsson 2, Jonas Tidemand 2, Philip Holm 1, Rasmus Bertelsen 1, og Rasmus Nielsen 1.

BSV: Nikolaj Markussen 5, Kristian Klitgaard 5, Sebastian Skube 3, Jacob Lassen 2, Rasmus Kier 2, Nicolai Øris 1, Kristian Ørsted 1, Rasmus Thiemer-Jensen 1 og Michael Knudsen 1.

Udvisninger: REHH 3. BSV 2.

Tilskuere: 1752.

Dommere: Mads Hansen og Martin Gjeding.