Daniel Svensson – Mit livs kamp på og udenfor banen | Nyheder | REHH

Julie Nicolajsen
28. februar 2020
Foto leveret af Photo-Andersen.dk

Den 27. februar havde REHH sæsonens andet erhvervsforedrag i Musikhuset Esbjerg. Omkring 80 tilhørere havde fundet vej for at høre det gribende foredrag med Daniel Svensson.

Fra at have været i topform som professionel håndboldspiller i 17 år, er Daniel i dag et andet sted karrieremæssigt, nemlig som direktør i håndboldklubben Ajax København. Seks knæoperationer, brækket næse, brækkede ribben…….og ikke mindst hele to hårde omgange med lymfekræft, gjorde en karrieremæssig ændring nødvendig.

Meget indlevende fortalte Daniel om de to kræftforløb, hvor han virkelig kom helt derud, hvor han næsten ikke kunne mere. Men på hospitalet fik en lille 3-årig kræftramt dreng ham til genfinde noget mod og energi, da han havde allermest ondt af sig selv. Når drengen kom gående på gangen med sit kemo- stativ, med skiltet ”Batman juice”, og glad sagde ”Batman juice gør mig rask”, gav det Daniel et boost af energi – og han fandt sit livs motto: ”Der er kun dage”. Få det bedste ud af hver eneste dag – uanset om dagens lysglimt blot er at kunne gå en lille distance. 

Efter sin første sygdomsperiode med lymfekræften, tilbyder Skjern Håndbold Daniel en kontrakt – og det betød ALT. Det var så vigtigt, at få følelsen af normalitet ind i livet igen. Og Daniel slår på tromme for, at hvis man som virksomhedsleder nogensinde har muligheden for at hjælpe én, der har været hårdt ramt af sygdom, så er en af de bedste ting at gøre.

I løbet af foredraget blev vi som tilhørere eksponeret for mange billeder og hudløst ærlige fortællinger om oplevelser på godt og ondt om perioderne, hvor de to kræftdiagnoser og den hårde behandling heraf var dagsordenen i Daniels tilværelse. Det var sig lige fra en meget uheldig episode i stor, dyr udlejningsbil, til det at have op til tre værelseskammerater på en hospitalsstue, når man er allerhårdest ramt af daglig kemo. Det at tale åbent og ærligt om sin situation, har været helbredende for Daniel.

I dag er Daniel rask, og lever livet med speederen i bund – både som kommentator på håndbold på TV2 og som direktør hos AJAX København.

Stor tak til Daniel for det meget personlige og indlevende foredrag – som undervejs nok kunne give en enkelt klump i halsen eller to. Og tak til alle tilhørere for deltagelse, og for gode spørgsmål til afslutning.


/Kirsten Riis Jørgensen