Den kloge narrer den mindre kloge | Nyheder | REHH

Hasse Jørgensen
14. december 2016
Den kloge narrer den mindre kloge. Sådan er det, og sådan var det i aftes, hvor Mors-Thy Håndbold vandt opgøret i Invactor Arena mod REHH med 26-24. Halvlegsresultatet var 11-13.
Og når jeg skriver om, at den kloge narrer den mindre kloge, skal det forstås på den måde, at Mors-Thy i den grad forstod at trække tempoet ud af kampen med nogle lange, dræbende angreb, og det fik de lov til af dommerparret, der nok flere gange markerede for henholdene spil, men der gik lang tid, alt for lang tid, før armen kom op.

Rasmus Nielsen sled i det og scorede. (Foto Mogens B.)

Når Mors-Thy var i angreb, forstod de at holde på bolden indtil den rette chance opstod. Det medførte utroligt meget boldflytteri som dommerne som nævnt først greb ind overfor meget sent. Man kunne tydeligt se på Mors-Thy-spillernes attitude, hvad "det her" gik ud på. Det gjaldt simpelthen om at flytte bolden rundt i det ulidelige, og Mors-Thy fandt hurtigt ud af, at dommerne accepterede den strategi.
En anden af de ting, der karakteriserede denne kamp som de foregående var manglende evne til at omsætte chancerne i mål. Der blev igen igen brændt alt for meget, og i flere tilfælde så det ud som om, vores skytter var præget af angst for at lave fejl og derfor ikke turde skyde på de oplagte chancer men sendte bolden videre.
Holdet spiller sig til chancerne, men hvad hjælper det, når ikke spillerne kan score. Godt nok er Mors-Thy's målmand, Kasper Larsen, en god målmand, men så er han heller ikke bedre - med mindre, vores spillere gør ham til det.
Kampen startede egentligt ganske udmærket, og efter de første 20 minutter, var vi foran med 10-7. Men så kom udfaldet, og resten af kampen haltede vi bagefter. Og de gange, vi var lige ved at nå op, fik Mors-Thy igen skabt afstand. Selv to perioder, hvor Mors-Thy havde to mand vist ud, og vi spillede 6 mod 4, kunne vi ikke vinde.
Skal nogen spillere på vores hold fremhæves, må det blive Rasmus Nielsen og Lukas Karlsson. Begge sled bravt i det og gjorde det rigtig fint, men det er ikke nok, når resten af holdet ikke lever op til standarden.

Rasmus Nielsen blev kåret som kampens spiller og fik t gavekort fra Esbjrg City. (Foto Mogens B.)

For ringe

Det var en flok frustrerede trænere og spillere, der efter kampen kun kunne konstatere, at "det her er for ringe".
Som Søren Tau sagde efter kampen: - Det er for ringe.
Jeg føler egentligt, at vi dækker godt nok op, men målmanden rammer ikke dagen. Vi spiller os egentligt til gode nok chancer, men vi brænder for meget, og det er ikke rart at skulle sige det kamp efter kamp. Vi har kun os selv at takke for det.