Erhvervsforedrag med Claus Steinlein | Nyheder | REHH

Julie Nicolajsen
7. november 2019
Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

"Den som opgiver at blive bedre, ophører med at være god"


Selv om vi er en håndboldklub, havde vi på sæsonens første erhvervsforedrag fodboldklubbens FC Midtjyllands karismatiske administrerende direktør, Claus Steinlein, på podiet i Musikhuset den 5. november.

Claus leverede et yderst levende og interessant foredrag, startende helt tilbage, hvor han som entusiastisk lille dreng på Bornholm, mildest talt gjorde alt for at spille fodbold. Tilhørere, der var med til foredraget hørte hvor langt, han gik.

I de mange år i FCM har et omdrejningspunkt for Claus været at ”drømme højt” – If you can dream it, you can do it. Og det har været lige fra han startede landets første fodboldakademi, til ledelsen af storklubben FCM. Selvfølgelig er FCM en virksomhed, der skal drives og ledes, og have sund økonomi – men for Claus kommer ”mennesket før økonomi” og ”mennesket kommer før fodboldspilleren”.

Han har en tro på det bedste i folk, og har erfaret og ved, at det man sender positivt ud, også kommer positivt igen – Law of Attraction. Kun ganske få gange er han blive skuffet, og følt sig snydt. Derfor er Claus han også meget bevidst om sin kommunikation og væremåde, og bruger den til at skabe energi i organisationen. Eksempler på dette blev eksemplificeret i underholdende videoklip.

Steinlein mener, at for FCM er den største gave, at de ingen gave har fået. Forstået på den måde, at de er startet på helt bar bund, og arbejdet sig op via et unikt fællesskab, familiefølelse og samarbejde, hvor der har været høje og ambitiøse mål – selv straks efter nogle af de største mål ellers var indfriet. Steinlein erfarede selv som ung, at hvis man ikke får sat sig et nyt mål, når et andet er opfyldt – så mistes sulten. Dette oplevede han kortvarigt, da han var med til at vinde Pokalen i 1997. Men sideløbende vil han også være med til at fremelske, at de i FCM bliver endnu bedre til at fejre deres succeser, og virkelig nyde det, når store mål nås.

At være så målsat og ambitiøs, giver også engang i mellem slag – og det har han også fået (specielt de gange, hvor det ikke helt er gået som planlagt). Men han mener stadig, at det er denne filosofi, der har været med til at drive FCM til, hvor de er i dag.

Både undervejs i foredraget, og afslutningsvist, var der en god spørgelyst fra deltagerne – og Steinlein besvarede humørfyldt og beredvilligt dem alle.

Stor tak til både Claus for et godt foredrag, og til deltagerne for at lytte med og stille gode spørgsmål.