Julie Nicolajsen
17. november 2022

Mors-Thy Håndbold – Ribe-Esbjerg HH
33-25 (12-13)

Rasmus Henriksen i nordvestjydernes mål er stærk i målets nederste hjørner. Og det var præcis der, REHH begyndte at skyde løs i 2. halvleg, der blev op ad bakke”.

Denne sætning skrev jeg i nedtakten efter den snævre REHH-sejr, i Blue Water Dokken i september, over Mors-Thy. Jeg kan så konstatere, at REHH-spillerne ikke læser nedtakter. Som om det var ligegyldigt, at danske Henriksen – med den svenske målmandsstil – måske er ligaens bedste målmand i nederste del af målet.

Allerede i første halvleg havde man bange anelser. En pauseføring på 12-13 til REHH indeholdt alt for mange skud over mål og skud i julegavehøjde hos Mors-Thys unge målmandstalent.

Anders Thomsen så en kamp, der kun blev værre:

Vi får slet ikke udnyttet mulighederne i første halvleg. De går til pausen med fornemmelsen af, at de kan være med. Og så kommer vi halvsløjt ud til anden halvleg. Vi får slet ikke eksekveret på de muligheder, vi skaber. Det forplanter sig. Og Mors-Thy får færden af overskud og spiller flot.”

Hatten af for et Mors-Thy hold, der havde forberedt sig på REHH’s hurtige midte. Og deres unge, hurtige talenter, der foldede det hele ud i anden halvleg, hvor REHH’s forsvar skøjtede rundt.

Jonas Larholm havde en træls off-day. De forkerte skud stod i kø i perioden i anden halvleg, hvor REHH gik ned. Det smittede af på holdkammeraterne.

Marcus Dahlin, Magnus Haubro (med for mange fejlskud) og Morten Jørgensen leverede godt.

Et forhåbentligt engangsbump – der gav hovedpine - på en indtil videre flot REHH-sæson.