Højt at flyve - dybt at falde! | Nyheder | REHH

Johnny Tauman
24. september 2017

Efter pragtkampen mod GOG Håndbold kom Ribe-Esbjerg HH igen ned på jorden efter et uventet nederlag i Thyhallerne mod Mors-Thy Håndbold. Flere spillere havde en decideret off-dag, hvor muligheden for sejr burde være udnyttet. Meldingerne fra Thisted fortæller om mange lette scoringer mod Ribe-Esbjerg under 7 mod 6 spillet samt en stærk Mors-Thy Håndbold målmand, Kasper Larsen. Nu blev det til et nederlag på (29-23) – et resultat, som må give endnu mere energi til kampen mod Skanderborg Håndbold i Blue Water Dokken på onsdag, hvor denne plet skal vaskes af.

Ribe-Esbjerg HH havde den tidligere esbjergdreng og træner for Tønder SF, Erik Dalbro Møller fra Bedsted på lægterne i Thyhallerne. Hans autentiske vurderinger fortæller om en kamp, der allerede i optakten bar præg af topstemning med mange, mange glade tilskuere, der netop havde set det lokale fodboldhold i 1. division spille 1-1 mod Vejle Boldklub.
”Bette Balkan er klar” – men hvad med Ribe-Esbjerg HH?
Vores meddeler fortalte om en intensiv og koncentreret opvarmning.

Ribe-Esbjergs målmand Tim Winkler havde i 1. halvleg syv flotte redninger, hvor han pillede bolde fra såvel back, streg og fløj. Når det så er sagt, så pådrog Tim sig en unødvendig udvisning efter godt 12 minutter for at sparke til bolden uden for banen.
Ribe-Esbjerg HH tog sig en lang blunder uden scoringer i 550 sekunder (mere end 9 minutter), og det benyttede Mors-Thy Håndbold sig af til at bringe sig foran fra (4-4) til (12-4).
Vores meddeleler fortalte, at cheftræner Jan Leslie med to Team-Time-Out fik pustet energi og kampgejst tilbage i holdet, som i resten af 1. halvleg langsomt kom nærmere hjemmeholdet. Ved pausefløjtet var stillingen (13-9).
Men i begyndelsen af 2. halvleg gik det galt igen – begge hold scorede hver 4 mål inden for de første fire minutter, hvorefter det gik stærkt for hjemmeholdet, som igen tog en føring på syv mål (21-14).
En Team-Time-Out og en strafkastredning af målmand Tim Winkler gav kortvarigt håb om comeback i opgøret, men løbet var kørt – og med godt syv minutter tilbage kom målmand Emil Tellerup på banen i håbet om at kunne skabe miraklet. I den periode gik det dog kun fra (27-20) til slutresultatet (29-23).
Erik Dalbro Møller ser store muligheder med Ribe-Esbjerg HH og udtaler: ”Det var faktisk det bedste hold på banen, hvis man tager spillerne en for en – men det kneb med at få spillet til at flyde. Mors-Thy Håndbold skal være rigtig glade for, at de havde Kasper Larsen i målet, selvom jeg også så mange flotte redninger af Ribe-Esbjerg HH´s Tim Winkler. Cheftræner Jan Leslie prøvede mange taktiske ændringer og udskiftninger, men intet lykkedes rigtigt i denne match.”
For Ribe-Esbjerg HH blev Jacob Holm topscorer med 8 mål, mens Rasmus Nielsen og Mathias Jørgensen hver scorede 3 mål.

PS! Det var under Erik Dalbro Møllers ledelse, at håndbolden i Tønder SF startede deres tidlige optur med oprykning til dengang 2. division (svarende til 1. division i dag).