Mark Bendixen stopper som ungdomstræner ved REHH | Nyheder | REHH

Julie Nicolajsen
15. maj 2021
Foto leveret af Photo-Andersen.dk

                        Mark Bendixen fik en lækker kurv fra Blomsterhuset Esbjerg

Siden 2009 har Mark Bendixen haft sin gang ved Ribe-Esbjerg. Han flyttede som 19-årig til Esbjerg, da hans psykologilærer Teddy Barrett - som også var sportschef ved Ribe-Esbjerg HH - spurgte om han ville være med i et nyt projekt  med u16 drenge i Ribe-Esbjerg HH.

Mark var, som vi kender ham i dag, klar på en ny udfordring. Han fulgte primært årgang 97-98, som sidenhen blev Danske Mestre, og hvor navne som Lasse Nikolajsen og Mathias Porsholdt stod ud og endte med en plads i ligaen.

Efter en kort tur som konsulent i Skjern og ligaassistent i TM Tønder, vendte Mark efter 2 år tilbage til Ribe-Esbjerg som talentansvarlig for u17, u19 og 2. division – en titel han nu siger farvel til, men ser tilbage på som en glædelig og spændende rejse.

”Den primære opgave som talentansvarlig er at klargøre de unge til næste fase, hvor de går fra ungdom til senior, hvilket kan være en meget svær overgang. Disse redskaber, som vi skal give dem, kan blive essentielle i forhold til, hvor vidt de klarer denne overgang. Man berører både det tekniske, det taktiske, det fysiske og det mentale. Det kan også være vejledning i forhold til skolen eller livet når mor og far ikke er i nærheden. Man er nødt til at være mentor hele vejen rundt – være med til at forme dem og hjælpe dem på vejen” fortæller Mark Bendixen.

I sine 9 år ved Ribe-Esbjerg har han haft  fingeren på pulsen hos mange af ungdomsspillere, som enten har spillet i ligaen eller 1. division – et par navne der kan nævnes, er blandt andet Jacob Holm, Andreas Madsen, Pelle Schilling, Mathias og Morten Jørgensen som hver har deres plads i REHH, Mathias Nikolajsen og mange flere.

Spørger man Mark, hvad der har været noget af det mest givende på denne rejse, så peger han på to ting– Sparringen mellem ham og Kristian Kristensen og de mange timer på og udenfor halgulvet med spillerne.

”Det har været sindssygt spændende og lærerigt at arbejde sammen med Kristian i forhold til, hvilken slags spillere der skal udvikles og hvilken form for mindset de skal have. Han er afsindig dygtig, især på det strategiske og organisatoriske plan – det har han bare styr på! Og alle oplevelserne i Guldagerhallen vil jeg aldrig glemme, de er for evigt gemt indeni”

Som den seneste i Marks kyndige hænder, udtaler Morten Jørgensen følgende:

”Efter at have haft Mark i flere år, kan man ikke undgå at bemærke hans kærlighed til sporten. Der er ikke mange timer af Marks hverdag, hvor håndbolden ikke er involveret. Han stræber altid efter at lave målrettede træninger, så vi spillere får udfyldt alle vores behov. Han har altid haft et særligt fokus på holdet som helhed, men også altid husket den individuelle udvikling, så vi har kunne få det meste ud af vores potentiale.

Jeg vil også huske tilbage på Mark som en træner, der altid har husket det sociale element i foreningshåndbold. Vi har været til mange hyggelige stævner, gode ture og senest en mindeværdig miniferie i Sverige, før Covid-19, for at se EM. Jeg ønsker Mark al held og lykke med sin nye mentorrolle i sit eget firma – jeg håber at mange kan få glæde af alle hans erfaringer fra håndboldverden.”

B-aim er der, hvor man fremover vil kunne finde Mark Bendixen. Han flytter tilbage til Fredericia, hvor han oprindeligt kommer fra, og fokuserer fuldt ud på efterskolen SINE samt sit nye og spændende projekt som sportsmentor i egen virksomhed - B-aim.

”At have været en del af Ribe-Esbjerg i 9 år, det sætter sine spor. Det har været en fantastisk personlig rejse for mig på mange fronter. Det er både det sociale aspekt, venskaber for livet og sportslige erfaringer. En virkelig spændende rejse, som der for nu, er sat et punktum ved, og som jeg ydmygt siger tak for.”  lyder det fra Mark.

En ny kurs er sat og vi ønsker Mark Bendixen held og lykke på rejsen – vi er sikre på, at det bliver en succesfuld én af slagsen og vi vil spændte følge med i udviklingen.

En tak for tiden i Ribe-Esbjerg skal lyde fra ledelsen, staben og alle spillerne.