Miha overstrålede alle i uafgjort kamp | Nyheder | REHH

Johnny Tauman
7. december 2017

Centex IT Arenaen i Ribe var torsdag aften rammen om et dramatisk og medrivende lokalopgør mellem hjemmeholdet Ribe-Esbjerg HH og lokalrivalerne fra TM Tønder.
Kampen sluttede uafgjort (25-25) efter en føring ved pausen på (11-13) til udeholdet.
RODEDE PERIODER
Kampen vil blive husket på utroligt rodede perioder, hvor ingen af holdene formåede at få det reelle overtag – og pointdelingen må derfor siges at være både passende og tilfredsstillende for begge hold. På VIP-arrangementet forudsagde begge holds trænere en lige kamp - og det blev det!!

Collage: tau / Foto: Photo-Andersen.dk  Miha - en farverig stregspiller
MIHA ZVIZEJ STRÅLEDE
En spiller overskyggede alle andre! Den slovenske stregspiller Miha Zvizej viste med stor rutine og tilpas vildskab storspil – og naturligvis blev han efter kampen hædret med titlen ”kampens spiller”.
Miha Zvizej er en farverig spiller, der med kraftfulde screeninger formår at skabe plads til sit formidable og træfsikre stregspil. 8 scoringer på 8 forsøg. Miha scorede målene til (2-1), (4-4), (5-4), (8-7), (15-17), (17-18), (18-19), (24-24). Flere af målene blev scoret med en modspiller på ryggen eller med fastholdelse af spilledragten!
MORTEN NYBERG MED GOD START
Fra kampens start var det Morten Nyberg der flyttede boldene rundt – og han havde flere gode indspil til medspillerne på stregen, ligesom han havde en række gode forsvarsaktioner. Specielt samarbejdet mellem Morten Nyberg, Jacob Holm og Yehia Elderea kronedes med et flot mål efter bare 5 minutter. Mortens aflevering til Jacob blev med et flot vip sendt i hænderne på Yehia, der fra en spids vinkel svævede højt og langt ind over målfeltet (3-2).
YEHIA ELDEREA MED FLOT SCORING
I store dele af 1. halvleg havde Ribe-Esbjerg HH muligheden for at trække fra – og der var stor applaus, da Yehia Elderea efter godt 15 minutter sendte bolden i netmaskerne til (7-5) med en bold helt oppe i krogen, men få sekunder efter gjorde TM Tønders Oliver Eggers ham kunsten efter. TM Tønder havde flere gange held med "hurtig midte" efter en scoring af hjemmeholdet. Det betød, at målene kom så hurtigt efter hinanden, at halspeakeren havde svært ved at følge med.
SLØV AFSLUTNING
Ribe-Esbjerg HH havde gode aktioner Rasmus Nielsen, der havde fået indstillet sigtekornet (9-7) og Yehia Elderea på et straffekast begået mod Søren Tau (10-8). Samme Tau var den eneste REHH-spiller, som formåede at score i de sidste 9 minutter af 1. halvleg, som blev tabt (2-4) – til pausestilling (11-13).

Foto René Jørgensen, Ribe: Kampens dommere havde travlt med at adskille kombattanterne
JACOB HOLM I TUMULT
6 minutter inde i 2. halvleg var der masser af tumult på banen. Nerverne sad uden på trøjerne – og da Jacob Holm endnu en gang blev revet omkuld, så var grænsen nået for den unge spiller, som var i en kort infight med TM Tønders Hans Martin Asmussen. Kampens 2 dommere voterede længe – og gav herefter de to kombattanter hver 2 minutters udvisning.
SKIDT OG KANEL
Kampen syntes at vippe, da udeholdet bragte sig foran ved at score til (14-17) i et tomt mål – men igen fandt hjemmeholdet melodien og med målet af Rasmus Nielsen til (19-20) og Yehia Elderea (20-20) sammenholdt med to straffekastredninger af Tim Winkler, så var TM Tønder vel knust? Men så blev både Søren Tau og Kasper Nielsen udvist på samme tid – dette overtal formåede de febrilske Tønderspillere dog ikke at udnytte.

SPÆNDENDE SLUTFASE
TM-Tønder valgte at mandsopdække Jacob Holm i slutfasen – og hallen kogte, da Lasse Nikolajsen smækkede bolden ind til (25-25) med spilletiden 59:45.
Begge hold valgte at tage Team-Time-Out – TM Tønder med et minut tilbage – og muligheden for at afgøre kampen. Ribe-Esbjerg HH blot 24 sekunder før tid, da udeholdet havde sendt bolden med en teknisk fejl ud over sidelinjen. Men heller ikke hjemmeholdet kom til en afslutning – og derfor sluttede lokalopgøret uafgjort (25-25).
MÅLSCORERE
Ribe-Esbjerg HH: Miha Zvizej 8, Rasmus Nielsen 5, Jacob Holm 3, Yehia Elderea 3, Lasse Nikolajsen 2, Lukas Karlsson 2, Søren Tau 1, Mathias Jørgensen 1.
TM Tønder: Topscorer Oliver Eggert 5