Point på kontoen igen | Nyheder | REHH

Johnny Tauman
9. november 2017
Photo-Andersen.dk

Vanvittig afslutning i en hektisk håndboldkamp gav et point til Ribe-Esbjerg HH. Nordsjælland Håndbold udlignede til (27-27) i kampens sidste sekund, efter at Rasmus Nielsen havde bragt Ribe-Esbjerg HH foran (26-27) på et straffekast blot 20 sekunder før slutfløjtet.
I kampens slutfase havde Ribe-Esbjerg HH flere muligheder for at hive sejren hjem, men nogle matchbolde blev desværre misbrugt.
Holdene fulgtes ad i kampens start med Jacob Holm som en énmandshær – han scorede nærmest efter behag, hvilket fik Nordsjællands træner Ian Marco Fogh til at tage Team-Time-Out allerede efter godt 16 minutter med hovedtemaet: ”Hvordan får vi lukket Jacob Holm ned?”
Man må konstatere, at Nordsjælland fik held med deres ændrede taktik, for Jacob scorede ikke flere mål i 1. halvleg. Her tog Yehia Elderaa og Lukas Karlsson derimod over – og sikrede, at Ribe-Esbjerg HH endog efter 24 minutters spil kunne bringe sig foran med (12-13). Nordsjælland Håndbold valgte at satse på 7 mod 6 spillet, og dette valg betød 4 scoringer uden, at Ribe-Esbjerg HH kunne svare igen.
Ribe-Esbjerg HH´s målmand Tim Winkler havde i 1. halvleg 9 redninger, hvilket gav en redningsprocent over 40.

Bagud med (13-16) ved pausen måtte Ribe-Esbjerg HH sadle om – og en af de bærende kræfter i 2. halvleg blev Morten Nyberg, som vendte tilbage efter en skadespause. Morten Nyberg faldt hurtigt ind i det opbyggende spil – og havde en lang række gode assists. Han viste, at vejen til netmaskerne også er intakt! Med Morten Nyberg tilbage begynder det at lysne for angrebsspillet. Men også Lasse Nikolajsen havde nogle flotte afslutninger fra fløjen – 3 mål på 3 skud!
Kampen knækkede efter godt 42 minutters spil, da Nordsjælland Håndbold fik to 2 minutters udvisninger på samme tid. Ribe-Esbjerg HH fik bragt balance i kampen (20-20) ved Lukas Karlsson, mens Lasse Nikolajsen med sin 3 scoring gjorde det til (20-21).
Nordsjælland Håndbold fik udlignet (21-21), da Lukas Karlsson fik en udvisning, som han ikke selv synes at forstå – heller ikke en af de største forseelser!
Der var vildskab i øjnene, da Mathias Jørgensen med et superreturløb kastede sig efter en bold, som var på vej ud af banen. Noget af det, som cheftræner Jan Leslie har efterlyst i nogle af de tidligere kampe. Det blev (22-23) ved Miha Zvizej efter en fremragende aflevering fra Morten Nyberg, men kort udlignede Nordsjælland igen!

Ribe-Esbjerg HH havde fået stabiliseret forsvaret – og helt fortjent bragte Lukas Karlsson og Jacob Holm holdet i front med (23-25).
Cheftræner Jan Leslie tog Team-Time-Out ved spilletidspunktet 24:16 med mulighed for at sætte det efterfølgende angreb op til en matchbold. Det lykkedes imidlertid ikke. Nordsjælland Håndbold reducerede, men Rasmus Nielsen ville have sejren hjem og sendte en vital scoring ind på Nordsjællands målmand til (24-26).
Igen blev det 7 mod 6 spillet, der blev hjemmeholdets ”redning”, idet de fik udlignet til (26-26). I det sidste minut scorede begge hold en enkelt gang.
Jacob Holm og Lukas Karlsson scorede hver 8 mål – mens den store målsluger for Nordsjælland Håndbold var Johan Meklenborg med 9 mål.