Roger....over and out! | Nyheder | REHH

Johnny Tauman
27. December 2017

Det er ikke ICAO alfabetet, at Ribe-Esbjerg HHs frivillige bruger, når de har sikkerhedsvagten ved hjemmekampe i Blue Water Dokken i Esbjerg og Centex IT Arena i Ribe.

Anton Enghave, Jørn Severinsen og Svend Frost – alle bosiddende i Ribe hører til gruppen af frivillige omkring ligaklubbens arrangementer med speciel fokus på sikkerheden.
KRAV OM ØGET SIKKERHED
I forbindelse med deltagelse i den europæiske turnering – EHF Cup - mod kroatiske RK Nexe blev der stillet krav om øget sikkerhed – og derfor blev der anskaffet det nødvendige sikkerhedsudstyr.
MANGE FRIVILLIGE TIL KAMPENE
Ribe-Esbjerg HHs sikkerhedsfolk vil bruge simple koder – som fx politiets ”10-4” = ok. Derimod er kryptiske beskeder som ”Kom ind, Finn, Johnny bruger ikke gummistøvler…” henvist til biografernes filmlærreder.
Til hjemmekampe i Blue Water Dokken skal der være 30-32 frivillige i gang for at løse alle opgaver, som indbefatter VIP-arrangementer før kampen samt i pausen.
UDSTYRET HAR VÆRET I FUNKTION
I Centex IT Arena i Ribe er der brug for 20 frivillige, som har en arbejdsdag på 8-10 timer. Anton Enghave fortæller, at de har ansvar for bla. reklamer på og omkring selve spillepladsen, udebaneafsnit etc.
Sikkerheden har fået et løft med anvendelse af walkies, der nu er et permanent værktøj UNDER kampen. Jørn Severinsen fortæller, at der har været en episode, hvor ”hurtig hjælp var dobbelt hjælp”, da en tilskuer faldt og havde behov for såvel lægehjælp som ambulance.
SAMARBEJDE ER NØGLEN
I Centex IT Arena foregår arbejdet i samarbejde med Ribe Fritidscenters personale – alle flugtveje og nødudgange inkl. trapperne skal være frie, hvis der skulle blive behov for en evakuering.
Det er desuden Anton, Jørn og Svend som har ansvaret for, at ”indløbsbørn er parate” – og at gulvaftørrerne er parate til at løse deres opgaver.
”Ka´ du høre mig, Svend? Hvor er du henne?” ”Vi skal lige tjekke batterierne – 10-4?