Sæsonens sidste kamp | Nyheder | REHH

3. maj 2018
Photo-Andersen.dk

Lørdagens udekamp mod Mors bliver en lidt underlig størrelse. Kampen er ubetydelig og handler om ære, ikke andet. Spørgsmålet er hvilket af de to hold, som bedst kan hive sig op til sådan noget. Men netop det forhold bør dog være nok. Begreber som ære, ærgerrighed, stolthed. Endnu en dimension sniger sig ind. Det er den allersidste kamp i sæsonen og en sådan størrelse bør tillige motivere truppen til en stærk og fyldestgørende præstation, hvor de spillere som forlader klubben, og de spillere som forbliver i den blå trøje, for allersidste gang skal kæmpe med og for hinanden. At få sluttet godt af er altid vigtigt. Mon ikke den del også har en vis betydning. Det bør det have. 

Mors-Thy startede sæsonen godt og længe så det ud til, at holdet fra Limfjorden ville sætte sig på en af de øverste 8 pladser, men et noget vakkelvornt forår resulterede i en 9. plads lige udenfor slutspilsrækkerne. Skuffende når man betragter det stærke efterår. Knap så skuffende når man betragter konkurrenterne i rækken. Nogle spillere har fremhævet sig særligt på holdet i denne sæson. Højrebacken Marcus Dahlin har igen haft en god sæson og nyerhvervelsen på venstre back, norske Erik Toft, har også præsteret godt. De har begge formået at lægge et godt pres på modstanderholdenes forsvarsspillere og begge været godt skydende fra distancen. Vores tidligere målmand, Kasper Larsen, som i sidste sæson stod meget stærkt, har ikke helt haft samme niveau i år, men er stadig en kapabel målmand, det ved vi. Han kan lukke helt af i perioder. 

Ribe-Esbjerg HH døjer forsat med en del skader. En del er tvivlsomme til lørdagens kamp. Og en række spillere er helt ude. Intet nyt for solen der. Men den resterende spillertrup bør være stærk nok til at give Mors kamp til stregen. Det forventer alle. Vi håber og tror på, at holdet får sluttet sæsonen godt af. Og derefter kan holde en mindre pause og lade batterierne op til et forår som i udpræget grad kommer til at stå i fysikkens tegn.

/Sune Agerschou