Sensationen lurer | Nyheder | REHH

Hasse Jørgensen
22. april 2017

I en fantastisk spændende og medrivende kamp tog EHH endnu et skridt frem mod semifinalerne i 888ligaen.

Skridtet blev taget med en sejr på 25-22 over TTH Holstebro efter 11-12 ved pausen.

Det var en finale værdig, da serpentiner dalede ned over halvgulvet efter sidste dommerfløjt.

Og med den sejr lurer sensationen. Selv om intet er afgjort endnu, er REHH meget tæt på en plads i semifinalen. Det må efter lørdagens kampe konstateres, at Mors-Thy Håndbold har udspillet sin rolle i slutspillet, og tilbage er tre klubber, BSV, TTH Holstebro og REHH, der kæmper om de to pladser i semifinalen. Her fører REHH med 7 point, mens BSV har 6 og TTH Holstebro har 4. Mors-Thy Håndbold har 2 og kan ikke nå semifinalen.

Hvis REHH spiller sig i semifinalen, er det intet mindre end en sensation, at et hold, der kommer i slutspillet uden point, kan komme i semifinalen!

Dagens kamp

I dagens kamp var Søren Haagen igen en af de bærende spillere, men da Emil Tellerup ved stillingen 23-21 med to minutter igen og straffekast til TTH Holstebro kom på mål og reddede straffekastet, ville jublen ingen ende tage.

En fantastisk afslutning på en fantastisk kamp.

Guldholdet fra Esbjerg Energy havde også fundet vej til kampen.

Kampen blev meget, meget jævnbyrdig og spændende. Ingen af holdene formåede at slå det afgørende hul, men REHH bevarede hovedet koldt og spillede hele kampen igennem fornuftigt i både angreb og forsvar.

Ribe-Esbjerg HH's forsvar fungerede fint, og at holde TTH Holstebro på 22 mål er i den grad godkendt.

Kampens forløb

De to hold fulgtes det meste af kampen hvad scoringer angik. Det meste af tiden var REHH foran, men TTH Holstebro var ikke slået før til sidst.

Sådan cirka det første kvarter førte REHH, men ved det 18. minut fik TTH Holstebro udlignet til 7-7, og derefter var det gæsterne, der havde teten resten af halvlegen.

Anden halvleg blev om muligt endnu mere jævnbyrdig end første, og der blev byttet mål frem til det 20. minut, hvor REHH kom foran med 20-19, og selv om TTH Holstebro ihærdigt forsøgte, lykkedes det ikke holdet at ændre slagets gang.

De sidste minutter gik TTH Holstebro op i et meget offensivt forsvar over hele banen, men heller ikke det lykkedes.

Kollektiv bedrift

Det var en kollektiv indsats, der sikrede sejren. Søren Haagen stod igen en flot, flot kamp. Forsvaret fungerede rigtig godt med Rasmus Bertelsen og Jonas Tiemand i midterforsvaret som de store ankermænd.

I angrebet var Jacob Holm igen den store spillere suppleret af Rasmus Nielsen, der spillede en absolut mere end godkendt kamp - for nu at sige det på beskedent vestjysk - men generelt var det alle spillere, der bød ind. Philip Holm spillede en stor kamp, og Morten Nyberg havde som vanligt flere gode assist, hvis han ikke selv valgte at skyde på mål. Men på bundlinjen står, at det var en helstøbt kollektiv indats, der sikrede sejren. Der blev spillet disciplineret, og aftalerne blev holdt.

Lukas Karlsson spillede som vanligt en god kamp og kom i "menneskehænder", når han forsøgte at bryde igennem.