Spillerne på 'dybt' vand | Nyheder | REHH

Hasse Jørgensen
16. januar 2015

Mens det danske håndboldlandshold er i fuld gang med VM under Qatars sommerhimmel, er vores ligaherrer i gang med forberedelserne til den sidste del af turneringen, der starter når VM er overstået.

Ligaholdet skal spille træningskampe i både Esbjerg og Norge, men forinden blev det tid til en helt anden og spektakulær oplevelse i Jønnes Bad.

Jørgen Hansen, indehaver af Jønnes Dinner og Event, havde denne råkolde vinterdag  inviteret spillere og administration til en wellness-oplevelse af de usædvanlige i Jønnes Bad ved Skovlunde syd for Ribe.

Her har Jønnes lejet undervisningsstedet Skovlundes wellness-afdeling. Det består af sauna, varmt russisk bad udendørs og en iskold afkøling i et stort badekar. En oplevelse, der fik blodet til at rulle raskere i årerne.

Deltagerne startede i saunaen, hvor temperaturen ligger på godt 70 grader, når der for alvor er damp på. Herfra gik turen ud i et stort kar med vand direkte fra jordens dyb, altså omkring 4 grader varmt. Og det lød højlydte hvin og kommentarer, når kroppene blev sænket ned i det næsten iskolde vand.

Når den dukkert var overstået, gik turen til det russiske bad, hvor vandet var omkring 37 grader varmt, og vi skulle hilse og sige, at det er en fantastisk oplevelse at sidde med kroppen i 37 grader varmt vand med hovedet ovenfor i luften, der kun var 6 grader varm, og så med et glas koldt hvidvin i glasset.

Og det gjorde det bestemt ikke ringere, at der som afslutning på det hele blev serveret en dejlig tallerken aspargessuppe i det fri.

Bestemt ikke nogen dårlig start eller afslutning på en dag, og hvad er der egentligt i vejen for at tage en sådan tur midt på dagen til gavn for ens eget velbefindende.

- Det er et koncept, jeg vil tilbyde til polterabend, firmafester, familiefester og hvem, der ellers kunne tænke sig denne oplevelse, forklarer Jørgen Hansen alias Jønne.

Han fortæller videre, at det at gå fra et dampbad med godt 70 grader varm luft til et bassin med næsten iskoldt vand gør, at kroppen reagerer sådan, at man efterfølgende ikke fryser, selv om man står i den kolde luft.