Straffekast efter tid kostede os et point | Nyheder | REHH

Hasse Jørgensen
13. marts 2016
Det blev aldrig nogen flot håndboldkamp, men intensiteten, underholdningen og spændingen var helt i top, da vi tabte så knebent som 24-25 til HC Midtjylland i det meget vigtige opgør i Herning.
Resultatet var 11-12 ved pausen i Midtjyllands favør.
Vores drenge kunne slet ikke få det til at fungere i hverken angreb eller forsvar. Vi haltede hele tiden bagefter, og kun i de sidste 10 minutter var kampen lige, da stillingen blev 21-21 efter vi havde været bagud med fire ved stillingen 16-20. Det var flot af drengene at komme op, men det gik desværre ikke.
Med halvanden minut tilbage, blev Kasper Nielsen vist ud for fod på bolden. Det kan diskutteres til dommedag, om det var Kaspers skyld, eller om bolden blev spillet ned på hans fod. Dommerne var dog ikke i tvivl, men fra tilskuerrækkerne så det ud som om, det var bold på fod og ikke omvendt. Og et straffekast i kampens døende sekunder, hvor stillingen var 24-24, gav Midtjylland sejren med det ene mål. Et straffekast, der bestemt ikke var det største af slagsen. Tidligere overså dommerne to gange nøjagtig den samme forseelse, som de altså dømte for tredje gang og desværre i mod os.
Midtjylland spillede med et meget aggressivt forsvar, og på dagen var det dem, der var heldigst.
Første halvleg bød på meget nervøst spil og en del dramatik i de sidste sekunder, hvor vores Kasper Nielsen fik to minutters udvisning efter at have væltet Midtjyllands Pascal Hens. Denne fik til gengæld et rødt kort for usportslig optræden, da Hens i følge dommerne filmede, at Kasper havde slået ham.
I det første kvarter kneb det gevaldigt vore spillere at få angrebet til at fungere og i forsvaret var Pascal Hens til stadighed en trussel med sine farlige hopskud fra tre-meter linjen og efterfølgende scoringer.
I vores angreb var det i de første mange minutter Jacob Holm, der kunne komme til scoringer, men senere kom flere andre med, bl.a. Vium, Nyberg, der var inde en kort overgang, samt Schilling.
I angrebet blev bolden slet ikke ført hurtigt nok rundt, og selv i de seks minutter, hvor holdet var i overtal, kneb det gevaldigt. De seks minutter gav kun en scoring til vores hold, og generelt gjaldt det, at der blev spillet alt for meget ind over midten mens fløjene blev forsømt, ligesom der ikke blev gået direkte nok på mål.
Anden halvleg blev for så vidt en kopi af første. og som nævnt haltede vi hele tiden bagefter i en kamp, hvor man sad med fornemmelsen af, at den kamp kunne vindes af REHH, hvis der blot var spillet med lidt mere koncentration og lidt færre nerver og medfølgende fejl.

Ærgerlig

Cheftræner Claus Uhrenholt var efter kampen forståeligt nok ærgerlig over nederlaget, men han hæftede sig dog ved, at vi er bedst indbyrdes.
- Vi må hæfte os ved det positive i, at vi ikke tabte med otte mål. Nu skal vi blot slå Team Tvis Holstebro hjemme. Får vi to point i de sidste kampe, skal Midtjylland have tre point ud af fire mulige, og det tror jeg ikke, de får, lød det fra Claus Uhrenholt.
Om årsagen til nederlaget, siger Claus, at vi laver for få mål i første halvleg, vi spiller for dårligt i overtalssituationerne, og der bliver generelt gået for lidt mod mål.
- Men moralen, viljen til sejr og fighten fejlede ikke noget, så det var en fin kamp bortset fra, at vi tabte.
- Men marginalerne var ikke med os og specielt ikke i de sidste ti minutter.
Claus Uhrenholt peger i den forbindelse bl.a. på det straffekast, som dommerne dømmer i kampens døende sekunder.
- To gange kort forinden blev der ikke dømt for den samme forseelse. Dommerne holder ikke linjen. Og to gange får vi ikke et straffekast, da vores kantspillere bliver hægtet. Kaspers udvisning til sidst er yderst tvivlsomt.
- Udvisninger i de sidste minutter af kampen skal være på grund af alvorlige forseelser, som hvis nogen river armen af nogen. På den her måde er det dommerne og ikke spillerne, der kommer til at afgøre kampene, og sådan skal det ikke være, lyder det fra cheftræneren.