Tilbage på vindersporet | Nyheder | REHH

Johnny Tauman
27. september 2017
Photo-Andersen.dk

1125 tilskuere i Blue Water DOKKEN kunne med stor tilfredshed nyde hjemmeholdets kampgejst i kampen mod Skanderborg Håndbold, hvor specielt målscoren i 2. halvleg på 17-9 vidner om en helstøbt indsats.
Kampen sluttede med en Ribe-Esbjerg HH sejr på ikke mindre end (33-22) – efter en beskeden pauseføring på (16-13).

Cheftræner Jan Leslie var meget tilfreds med indsatsen i de sidste 45 minutter, men indrømmer da også, at han gerne havde set en føring på 4-5 mål mere ved pausen: ”Jeg er især glad for bredden på bænken, når jeg nu stadigvæk skal undvære en række skadede profiler.”
Ungdomsspilleren Niels Dahl fik debut godt 7 minutter før slutfløjtet og scorede endog sit første Ligamål – mens målmand Emil Tellerup fik vist eksempler på målmandsevnerne. Han afløste en velspillende Tim Winkler, der ganske fortjent blev valgt til kampens spiller. Tim Winkler diskede op med en lang række redninger – herunder et straffekast, men det, som står klarest støbt i neon, var et gedigent samarbejde med forsvarets” krumtap-spillere”.
Begge hold startede kampen famlende – hvilket 3 fejlafleveringer på under 30 sekunder vidner om – og de lange afleveringer til spillere i kontraløb kunne også være lagt mere præcist.
På et tidspunkt bragte Skanderborg Håndbold sig foran med (6-7).
Det blev (8-8), inden Ribe-Esbjerg HH fandt den endelige forsvarsopstilling – og derfra så holdet sig ikke tilbage. Der blev løbet og kæmpet – og publikum kvitterede med klapsalver, da Kasper Nielsen gjorde det til (15-11).
Allerede fra første dommerfløjt i 2. halvleg lyste vildskaben ud af øjnene på spillerne. De vidste godt, at de skulle have scoret flere mål i 1. halvleg. I et kontraløb jagtede Jacob Holm en Skanderborg-spiller i fri scoringsposition – og i sidste øjeblik lykkedes det Jacob at ”plukke” bolden fra modstanderen uden at begå fejl. Det er høj klasse.
Ribe-Esbjerg HH fik i løbet af 2. halvleg scoret en række lette mål, hvor udeholdet forsøgte med et presspil uden målmand på banen.
Ved stillingen (27-18) holdt begge hold en længere scoringspause på 5 minutter, hvor kun Skanderborg Håndbold formåede at reducere med et enkelt mål. Det var her befriende at se et Ribe-Esbjerg HH mandskab levere varen – også på den forsvarsmæssige del.

Spillerne havde fået den korrekte mængde harpiks på i denne kamp - langt de fleste skud sad inden for rammen.
Rasmus Nielsen blev topscorer for hjemmeholdet med 7 mål, mens Jacob Holm scorede 6 gange. Miha Zvizej nettede 5 gange, og Pelle Schilling og Yehia Elderaa hver sendte 3 bolde i netmaskerne. Et par gange i kampen gav Yehia Elderaa smagsprøver på sin enorme springkraft og evnen til at svæve.
Som anført var cheftræner Jan Leslie tilfreds med de sidste 45 minutter af kampen – nu er målet så 100 % indsats i samtlige 60 minutter. ”Måske skal vi tage lidt tidligere afsted til vores udekampe, hvor vi som regel når frem syv kvarter før kampstart”, jokede cheftræneren med henvisning til de to nederlag mod HC Midtjylland og Mors-Thy Håndbold.

Cheftræner Jan Leslie deltog i et længere interview med TV2 Sport.

Målscorere, Ribe-Esbjerg: Rasmus Nielsen 7 (5), Jacob Holm 6, Miha Zvizej 5, Yehia Elderaa 3, Pelle Schilling 3, Mathias Jørgensen 2, Lukas Karlsson 2, Rasmus Boysen 1, Lasse Nikolajsen 1, Kasper Nielsen 1, Søren Tau 1, Niels Dahl 1.