Uafgjort er næsten en halv sejr | Nyheder | REHH

Johnny Tauman
14. februar 2018

Uafgjort (21-21) i Blue Water Dokken er som en ½ sejr for Ribe-Esbjerg HH, der var bagud (19-21) med under 3 minutter tilbage af en rodet kamp mod TTH Holstebro.

Der blev kæmpet i de to forsvar - her venter både Morten Nyberg og Miha Zvizej på bolden!

CHEFTRÆNER ROSTE MORALEN
Vi fangede cheftræner Ryan Zinglersen kort efter kampen: ”Jeg er virkelig godt tilfreds med holdets moral og målmand Rasmus Lind, som stod en flot kamp – men vi havde for store udfordringer med stregspillet i dag!” Ryan Zinglersen fremhævede i øvrigt Mathias Jørgensen, der scorede 5 mål, for ”en suveræn indsats!”

MUREN BERGERUD STOD STÆRKT I MÅLET
TTH Holstebro stillede op til kampen med blot 14 spillere, hvoraf kun 10 kom i brug. Målmand Torbjörn Bergerud markerede sig som en solid ankermand i målet, der stod med en redningsprocent på 50. Gennem hele kampen pillede han storset glansen af Ribe-Esbjerg HH´s stregspil, bortset fra afslutningerne fra højre fløjposition.
Før kampen havde begge trænere proklameret en dyst med masser af mål – og i spøg havde Patrick Westerholm fra TTH Holstebro gjort hjemmeholdet til favorit, trods det faktum, at hans hold kom som pokalmester i Santander Final4.

Det var rart, at så mange tilskuere var mødt frem for at støtte hjemmeholdet.

1527 TILSKUERE i BLUE WATER ARENA
Ribe-Esbjerg HH tabte som bekendt med et mål i sidste sekund i semifinalen mod netop TTH Holstebro – og gik til kampen onsdag aften med 1527 tilskuere på lægterne for at hente to points i kampen om slutspilspladserne.
Det blev en kamp, hvor der var mange, mange kampe i midtzonen mellem streg- og forsvarsspillere. Det var vanskelig at få indspillet til Miha Zvizej til at fungere – og vi skulle helt hen i 2. halvlegs 13. minut, før han fik scoret. Vildskaben lyste periodisk, men Miha Zvizej skød desværre direkte på Torbjörn Bergerud i målet.

Jacob Holm måtte gang på gang score med spillere hængende på ryggen eller i trøjen.

Generelt kan første halvleg lukkes ned med følgende fakta: Ingen af holdene formåede at udnytte overtalsperioder – også selv om der blev angrebet med 6 angribere og tomt mål. Jacob Holm var som vanligt i spillehumør – og fik scoret med modspillere hængende på ryggen – specielt scoringen til (4-3) var helt forrygende. I målet var Rasmus Lind stærkt spillende, mens navnebror Rasmus Nielsen først misbrugte et straffekast efter godt et kvarter – opsnappede returbolden, men sendte også den forbi målet.
Da Peter Balling steg til vejrs efter godt 23 minutter – med en TTH Holstebro føring på (6-8) – troede alle, at Ribe-Esbjerg HH var knækket, men landholdsspilleren skød langt forbi.

BAGUD MED 2 MÅL VED PAUSEN
Pausestillingen var (8-10) – og i begyndelsen af 2. halvleg var hjemmeholdet i overtal uden at kunne score. Det blev både (11-13),(11-14) og (11-15), inden cheftræner Ryan Zinglersen tog sin anden Team-Time-Out.
Som skrevet havde både Pelle Schilling og Miha Zvizej store kvaler med TTH Holstebros målmand Torbjörn Bergerud, men det var som om der kom hul på bylden, da Miha Zvizej efter 43 minutter scorede sit første mål til (14-17).
Der blev møbleret lidt om i forsvaret og der blev kæmpet hårdt.

MORTEN NYBERG FIK INDSTILLET SKUDARMEN
Da Morten Nyberg havde reduceret til (17-19) med under 10 minutter af kampen – og hjemmeholdet fik foræret bolden pga. en teknisk fejl, så var muligheden for at reducere yderligere med et 7 mod 6 angreb. Desværre blev det udeholdet, der vandt denne duel – scoring i tomt mål (17-20).

SPÆNDENDE AFSLUTNING GAV POINT
En forrygende afslutning: Philip Holm gjorde det til (20-21) på straffekast med 2½ minut tilbage. Kort forinden havde TTH Holstebro fået diskvalificeret Jonas Porup for 3x2 minutters udvisninger.
Ribe-Esbjerg HH opfangede bolden – og Morten Nyberg udlignede til (21-21) i en Blue Water Dokken, der gav fuld stående opbakning.

Holdet bliver bedre og bedre til at udnytte Team-Time-Outs.

Der blev ikke scoret yderligere i kampen, hvor begge hold tog deres tredje Team-Time-Out. Ribe-Esbjerg HH havde bolden de sidste 50 sekunder, men kunne ikke score hos Torbjörn Bergerud.
Derfor sluttede kampen (21-21) – flot comeback på en aften, hvor TTH Holstebro var til at tale med.

KAMPENS MÅLSCORERE
Målscorere: Jacob Holm 7, Mathias Jørgensen 5, Phillip Holm 2, Lukas Karlsson 2, Miha Zvizej 2, Morten Nyberg 2 og Pelle Schilling 1.

KAMPENS SPILLER

Kampens spiller blev målmand Rasmus Lind med en redningsprocent på 40,6 – det er ganske flot!