Vi bliver i ligaen | Nyheder | REHH

Hasse Jørgensen
23. marts 2016
En kraftig slutspurt i kampen i Skanderborg gav en sejr til vores ligadrenge på 28-25, og dermed er det afgjort, at vi bliver i ligaen og undgår nedrykningsspillet.
Godt nok slår vores nærmeste rivaler, Midtjylland, Skive med 27-16, og dermed ender vi a point med midtjyderne. Men det betyder intet, da vi er bedst indbyrdes.
Det blev en særdeles nervepirrende kamp i Skanderborg, hvor vi efter det første kvarter var foran med 9-6. Herefter blev vi indhentet, og bortset fra en føring på et mål efter tre minutters spil i anden halvleg, var vi bagud indtil der mangler fem minutter af kampen. Her kommer vi på 25-25.
Det gav en hektisk afgørelsen på kampen, hvor vores drenge holdt hovedet koldt og scorede tre mål i de sidste minutter uden Skanderborg kunne gøre gengæld.
Da der manglede knapt syv minutter af kampen blev Skanderborg ramt af to udvisninger med kort tids mellemrum. Men selv om holdet var en mand i undertal, lykkedes det dem at bringe sig foran med 25-24. Men en hurtig reducering og et straffekast, som Morten Vium omsatte i mål, gav os en føring på 26-25, og  den føring blev øget til slutfløjtet.

Det var en meget tilfreds cheftræner Claus Uhrenholt, der efter kampen kunne glæde sig over, at holdet har undgået nedrykningsspillet og stadig har status som ligahold.

- Jeg er rigtig, rigtig glad for, at vi undgår nedrykningsspillet og stadig har status som ligahold især når jeg også ved, hvad der er brugt af tid og energi bag kulisserne, så vi kan betale tilbage på det, sagde Claus Uhrenholt.

 Om selve kampen fortæller Claus, at vores hold fik en rigtig god start og spillede fantastisk de første tyve minutter.

- Jeg skifter bevidst ikke meget ud i første halvleg, og det betyder, at spillerne går lidt døde og mister kræfter til sidst, så vi er bagud med et mål i pausen.

- I anden halvleg er et nogenlunde lige, men de kommer på 24-21, fordi vi laver nogle taktiske fejl og ikke holder de aftaler, vi har indgået.

- Det får vi rettet op på. Rasmus Lind får en pause og kommer ind igen og står fantastisk. Mark Nikolajsen laver et meget vigtigt mål, Kasper Nielsen kommer ind igen og får sammen med Rasmus Bertelsen forsvaret stabiliseret. Troels Vejby Jørgensen og Morten Vium laver nogle gode mål. I det hele taget er der et godt fighterhjerte og god moral på holdet. Der er mange gode præstationer, men det skal der også til i sådan en kamp. Spillerne skal have et stort klap på skuldrene og ros efter alt det, de har været i gennem i denne sæson. Det er en rigtig stor præstation at undgå nedrykning med de skader, vi har været ude for. Det er en forløsning ikke alene for holdet men også for alle bag holdet, lyder det fra Claus Uhrenholt.

Kampen i tal


Målscorere: REHH: Morten Vium 8 (billedet), Troels Vejby Jørgensen 7, Jacob Holm 5, Phillip Holm 3, Pelle Schilling 2, Mark Nikolajsen 1, Hans-Christian Lund 1 og Mads Overgaard 1.

Skanderborg: Mikkel Kaagaard 6, Martin Larsen 6, Rasmus Kaagaard 4, Besard Hakaj 3, Jeppe Green Krejberg 2, Kasper Nielsen 2, Jonas Langerhuus 1 og Andreas Væver 1.

Udvisninger: REHH 2 x 2 min. Skanderborg 5 x 2 min.

Tilskuere: 493.

Dommere: Mads Dahl Hermann og Peter Lorentzen.

Arkivoto: elkjaerfoto.dk