9. september 2016
I en vanvittig spændende og på mange måder dramatisk kamp kæmpede Ribe-Esbjerg HH sig videre til kvartfinalen i Santander Cup.
Sejren blev på 28-27 efter 14-9 ved pausen.

I første halvleg var REHH tydeligt bedst på alle parametre.

Halvlegen bød på et fantastisk godt og koncentreret spil med en stærk Lukas Karlsson i spidsen som playmaker og med en ikke mindre stærk Jonas Hansen i målet.

Ikke færre end 13 store redninger kom Jonas op på, og blandt disse en dobbelt redning.

Jonas Hansen stod en blændende første halvleg. Foto: Elkjaerfoto.dk

Karakteristisk for REHH var, at koncentrationen og overblikket var til stede. Det gav sig blandt andet udslag i flere episoder, hvor Ribes-forsvarsspillere opfangede bolden og kunne skyde på tomt mål, da Århus spillede med syv mand i angrebet og derfor ingen målmand.

Værd var det også at lægge mærke til det samspil, der var mellem Morten Nyberg og Luks Karlsson, ligesom det var en fornøjelse at følge samme Karlssons blik for spillet med en række gode afleveringer og i det hele taget en god spilfordeling.

Lukas Karlsson var en af de bærende spillere specielt i første halvleg. Foto: Elkjaerfoto.dk

Forsvaret stod stærkt og gjorde det adskillige gange surt for Århus-angrebet, der ofte måtte bruge lange angreb for at komme til skud.

Også Rasmus Nielsen kæmpede en vis del ud af bukserne, og det arbejde fortsatte han i anden halvleg, hvor Århus ellers kom som lyn og torden og på tre mål på halvandet minut fik reduceret vores forspring til to mål.

Det gav masser af spænding, selv om REHH flere gange fik øvet forspringet. Hver gang lykkedes det dok Århus at komme igen, og med 68 sekunder tilbage ved stillingen 28-26 blev vores Rasmus Bertelsen ramt af en fuldstændig uforståelig udvisning, hvor selv kollegerne i presselogen var enige i, at den udvisning var svær at se.

Pelle kom i menneskehænder. Foto: Elkjaerfoto.dk

I det hele taget var det ikke dommernes dag. En Århus-fod på bolden gav et frikast til Århus. Søren Tau blev vist ud for at gå for tidligt frem på et Århus-frikast, men da en Århus-spiller gjorde det samme i modsatte ende, reagerede dommerne overhovedet ikke. Og sådan var der flere mærkelige kendelser.

Generelt viste kampen masser af godt spil fra vores side, og kampen viste, at vores drenge og trænerteam kan holde hovedet koldt, når det presser på, og det lover godt for den kommende sæson.

Glæde

Efter kampen var der forståelig glæde over resultatet.
Rasmus Boysen: - Vi starter rigtig godt. Vi får løbet godt med dem, og vi får et rigtig godt fodfæste i forsvaret.
- Vi kommer lidt dårligt ud til 2. halvleg, og kampen bliver præget meget af spillet seks mod syv, og til sidst bliver det noget rod.
- Men det var en rigtig fin start på sæsonen at vinde den her kamp.
Rasmus Nielsen: - Det var sindsygt dejligt at få en god start på sæsonen med et nyt hold. Vi spiller en god første halvleg, men spillet bliver præget af seks mod syv, og det gør, at det efter min mening aldrig rigtig bliver en seværdig kamp.
- Men det er flot, at vi som nyt hold kan holde hovedet koldt, da Århus får lavet tre hurtige mål i starten af halvlegen, og det er rart at se folk kæmpe og kaste sig efter bolden.

Rasmus Nielsen var dagens bedste. Foto: Elkjaerfoto.dk

Rasmus Nielsen blev udpeget som kampens spiller.

Kampen i tal

Målscorere: REHH: Rasmus Nielsen 7, Lukas Karlsson 6, Jacob Holm 4, Pelle Schilling 3, Jonas Tidemand 2, Rasmus Boysen 2, Morten Nyberg 2, Rasmus Bertelsen 1 og Jonas Hansen 1.
Århus: Sebastian Henneberg 6, Stian Brevik 5, Robert Gunnarsson 4, Anders Martinusen 4, Mads Kalstrup 3, Sigvaldi Gudjonsson 3, Minik Dahl Høegh 2.
Udvisninger: REHH 4, Århus: 2.