Talentstrategi | REHH


Ribe-Esbjerg HH – integration af talenter - samarbejde med moderklubberne
 

Formelt

Ribe-Esbjerg HH blev etableret i 2008 - som en overbygning til moderklubberne Ribe HK og SGI-håndbold. REHH driver et herreligahold. Moderklubberne har ansvar for drenge- og ungdomsmiljøerne – og hermed talentudviklingsarbejdet. Ud over de to moderklubber er der drengemiljøer (primært 11-15 år) i Team Esbjerg HK. 

 

Ligaspillere med lokal opvækst er en del af REHH’s identitet

Det er ambitionen, at der altid er spillere på ligaholdet fra de lokale klubber. Vores spillere skal brænde for holdet. De må aldrig være i tvivl om hvilken sydvestjysk region, de repræsenterer! I sæson 2022-23 er 4 af ”vores egne” en del af ligatruppen: Mathias og Morten Jørgensen, Sune Iversen og Sander Juel.

Vi lægger ligeledes vægt på, at de spillere, der kommer udefra, flytter til vores område. Og de må gerne kombinere ligahåndbold med uddannelse på én af de mere end 60 uddannelser, som Esbjergs 6 store uddannelsesinstitutioner kan tilbyde. De skal opleve- og være en del af dagligdagen i vores lokalmiljøer.

I sæson 2022-23 er 16 ud af de i alt 18 ligaspillere bosat i Esbjerg.

 

Vi skal kunne se ligapotentiale!

REHH vil kæmpe med om top-8 og dermed slutspillet i hver sæson. Der skal derfor være ligapotentiale fra dag ét hos de unge talenter, der integreres i ligatruppen. En stærk 19-årig fra Nordjylland eller Norge vil blive foretrukket frem for en mindre stærk 19-årig fra egne rækker. Er de lige gode, vil den lokale spiller blive valgt.

 

Vi kan noget andet!

Flere af spillerne i ligatruppen er vokset op i de stærke ungdomsakademier i DK. I REHH har vi ikke kræfter og kompetencer til at gå ind i konkurrencen om akademier. Vi kan noget andet.

Eksperter på håndboldfronten siger: Bort set fra de sjældne (fx Jakob Holm) - så kan man først aflæse ligapotentiale (det ”hele menneskes” potentiale), når spillerne er 18-19 år. Lad spillerne forblive i deres klubber i hele ungdomsperioden – til og med U19. Lad moderklubberne sætte mål op og skabe rammer for både de bedste og bredden. Lad dem selv tage initiativ til klubsamarbejder.

Vi kan i Ribe-Esbjerg HH tilslutte os Team Danmarks værdisæt for talentudvikling: Helhed – Udvikling – Samarbejde – Engagement – Trivsel.

 

Ribe-Esbjerg HH’s rolle i forhold til drenge/ungdom

Udgangspunktet: Alle drenge/unge til og med U19 spiller i moderklubberne (og Team Esbjerg HK). I sæson 22-23 er Sander Juel som 19-årig undtagelsen, der er med i ligatruppen.

REHH’s indsatsområder:

- REHH ansætter i samarbejde med Esbjerg Kommune (via Team Danmark aftalen) træner til eliteidrætsklasserne på VITA-skolen. Det samme gælder morgentræning og den fysiske træning til de unge på Esbjergordningen på ungdomsuddannelserne. Der er – ligeledes via Team-Danmark aftalen - aftaler med de videregående uddannelser om tilpassede studieforløb for ligaholdets spillere.
- De 14 bedste U17 spillere fra de to U-17 klubber (SGI/Team Esbjerg HK og Ribe HK) deltager i fællestræninger ledet af Jonas Larholm fra REHH - bistået af de 2 U17 trænere. De 3 er samtidig det team, der i samspil med cheftræneren i REHH udpeger talenter med potentiale til ligatruppen.
- REHH deltager, når moderklubberne har inspirationsdage for drenge/potentielle nye drengespillere.
- REHH sikrer nogle årlige fællestræningsforløb for drengespillerne – fx ligatrænerne ift. ungdomstrænerne, specialtræninger ved ligaspillerne vedr. fløjspil, stregspil etc. Det sker i samspil med moderklubbernes ungdomstrænere.
- REHH er gået i samarbejde med moderklubberne om at skabe tættere relationer mellem ligaholdet og drengespillerne. Ligaholdets spillere er af og til med ude i særlige events i moderklubberne. Og drengene i moderklubberne er med til at sikre flere af ”de blå” i arenaerne.

Ledelsesteam i REHH vedr. ungdomsstrategien: Anette Knudsen og Lars Lundgaard

Claus V. Madsen

Direktør